Saftig Sitron og Appelsinkake med god smak!

Denne sitronkaken må jeg bare skryte av.

Den ble altså så saftig og god.
Og her snakker vi smak!
Smak av sitron og appelsin,
forsterket med eteriske oljer fra doterra.
(Den kan selvsagt lages uten og)

Dynket i sitron og appelsinsaft etter steking.
Og glasert med en sitron og appelsin-topp.

Holdbar og altså, veldig veldig god!

Saftig Sitronkake.

3 egg
2,5 dl rørsukker (se tips)
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 sitron, finrevet skall kun det gule
1 appelsin, finrevet skall, kun det oransje
3 dråper doterra eterisk olje Lemon
3 dråper doterra eterisk olje Wild Orange
150 g smeltet smør

+Saften av appelsinen og sitronen til dynk + glasur.

Pisk eggedosis av egg og sukker.
Ha i appelsin og sitronskall samt eteriske oljer.
Vend inn med slikkepott, mel iblandet bakepulver.
(Sikt for å unngå klumper)
Ha til slutt i smeltet og avkjølt smør.

Hell i en ca 1,5 l stor brødform med bakepapir i.
Pass på at bakepapiret er helt, siden kaken skal dynkes etter steking.

Stek på 175* nederste rille ca 45 minutter.

Dynk:
Saften fra 1  appelsin og 1 sitron
1 dl rørsukker
1 dråpe doterra eterisk olje Lemon
1 dråpe doterra eterisk olje Wild orange

Press ut saften fra sitron og appelsin og ha i en skål,
tilsett sukker og eteriske oljer og rør til sukkeret løser seg opp

Ta av 1/2 dl til glasuren.

Dynk resten av saften over kaken når den er ferdig stekt,
mens den står i formen i bakepapiret.

Glasur:
0,5 dl sitron/appelsinsaft med sukker og olje
Melis, (Rør inn til en såvidt tykk krem som enkelt kan strykes over kaken)

Påføres kaken når den har avkjølt

#godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *