Ingefærkjeks.

Oppskriften er inspirert av doTERRA sine oppskrifter.
Og de er laget med eteriske oljer.

Vil du kjøpe eteriske oljer??
Se øverst på bloggen!

Gingersnaps. Ingefærkjeks

130 g smør, mykt
1,2 dl sukker
1 egg
80 g mørk sirup
2 dråper ingefær eterisk olje doterra
1 dråpe cinnamon eterisk olje doterra
2,4 dl hvetemel
1 ts natron
1/4 ts salt

Til å rulle kulene i:

1,5 ss sukker
1 ss kanel

Tips! Har du ikke oljene?? Kanel kan antagelig erstattes med 1/2 ts kanelpulver.
Og ingefær med 1 ts ingefærpulver.
Jeg tror dessverre ikke du får samme effekt med ingefærpulver som med ekte olje.
Men det er bare å prøve, gode blir de nok uansett 🙂

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør inn egg.
Ha i sirup og oljene. (bruker du pulver ha det i sammen med melet)
Ha i mel, natron og salt.
Rør godt sammen.
Sett i kjøleskapet til du kan trille kuler av deigen.
Bland sukker og kanel i en bitteliten skål.
Trill kuler og rull i blandingen.
Sett på bakepapirkledd plate med GOD avstand.
Jeg stekte først to brett,
de andre kulene satt jeg på et skjærebrett
og lot dem stå i kjøleskapet til de andre var stekt.

Stek på varmluft, 2 plater om gangen (eller tre om du har)
170* ca 10-15 minutter.
La dem bli litt mørkebrun i kantene,
men pass på så de ikke svir.

Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *