Byggryn – Ikke bare godt! Sunt og.

Visste du at byggryn har vært dyrket i 10.000 år, og trolig er vår eldste kulturplante?

Dette kornslaget er det som behøver kortest vekst-tid for å bli modent.
Ikke rart det var populært før i tiden da,
jeg har inntrykk at man gikk mer sulten i gamle dager…

Nå går vi vel litt for ofte kvalm av for mye mat…

Byggryn inneholder mye fiber og antioxidanter,
og Nofima har forsket på hva bruken av byggryn gjør for kroppen din.

Det høye innholdet av løselig fiber, da særlig betaglukan,
har ved høyt inntak påvist sammenheng med forebyggelse av livsstilssykdommer.

Reduksjon av kolesterol, bedret tarmfunksjon og reduksjon av risikoen for enkelt kreft former.

Med andre ord, byggryn skal man ikke kimse av.

Husk å legge byggryn i bløt før du bruker de. 7-10 timer 🙂

Og byggryn kan brukes til SÅ mye godt.
I mine første matkurs er byggryn stjernen.

Bløtlagt og kokt i god kraft er dette basen til Buddabowl med kylling.

Byggryn kan og brukes i salater,
som tilbehør istedenfor ris,
eller så klart i grøt.

Byggrynsgrøt kokt med havregryn, melk,
ørlite kanel, salt og honning er skikkelig godt!

Og det holder deg mett og god lenge!

Én kommentar til “Byggryn – Ikke bare godt! Sunt og.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *