Indisk Dal – Rød linsegryte

Linser bør vi spise mer av.
Det er sunt, kjapt å lage og veldig godt!

Indisk dal er en enkel men smakfull rett.
Som også passer yngre mennesker.
Hørt ved smaking: «

«Det var veldig godt!
Selv om det var sunt!»

Her kommer min oppskrift,
som jeg har funnet hos www.godt.no
den er laget med kokosmelk og her kan du lage den så mild(sterk som du ønsker.
Tilsett mer kokosmelk om den blir for sterk.

Indisk Dal – Rød Linsegryte

  • 1 stor gul løk
  • 2 fedd hvitløk / 1/2 kinesisk hvitløk
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 1 ts chiliflak/knust chili
  • 3 ts garam masala
  • 2 ts spisscummin
  • 1 ts gurkemeie
  • 500 ml grønnsakskraft
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 175 g røde linser
  • Salt, smak til, (kommer an på hvor sterk grønnsakskraften er .)
  • 1 ts sukker
  • 1/2 sitron
  • Grovhakket koriander til servering

Skjær løk i biter og finhakk/riv hvitløk.
Stek i olje til den blir blank.
Ha i alle krydder og stek litt til.
Ha så i kraft, tomater og kokosmelk.

Skyll linsene godt i kaldt vann.
Ha linsene i gryten og la alt koke ca 15-20 minutter til linsene er møre.

Skvis sitron i, og smak til med salt og sukker
Strø over rikelig med grovhakket koriander og server.

Gryten kan lages, avkjøles og varmes opp igjen – smaker like godt dagen derpå.

Rød linsegryte – Indisk dal – natruligenkelt.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *