Vegetar – Quinoa og spinatkaker

Sunt og veldig godt!

2,5 dl quinoa
5 dl vann
1/2 terning grønnsaksbuljong/2 ts

Skyll quinoa-frøene godt. Husk å bruke en finmasket sil.
Har du ikke det, legg et tynt klede i ditt vanlige dørslag,
hvis ikke forsvinner frøene i vasken.
Kok quinoa i ca 15 minutter, i vann og buljong, til vannet er absorbert.
(Kok med lokk) La stå litt med lokk på etter koking så den får satt seg litt.
Fluff den opp med en gaffel. Hell den i en food-processor.

100 g spinat, vasket og klar
20 g parmesan i biter
1 kinesisk hvitløk i biter (ca 3 fedd vanlig)
2 ss siracha-saus eller annen chilisaus (event 1 ts chilipulver)
4 ss kikertmel (veldig bra bindemiddel) (Asiatisk-butikk eller velassortert)
1 ts salt
1 liten rødløk skåret i biter

Ha alt i foodprocessoren sammen med spinaten. La maskinen gå til du har en glatt og fin deig. 4-5 minutter. Du må gjerne stoppe og skrape ned fra sidene.
Du kan også finhakke alt og blande det sammen for hånd.
Dette er min late versjon.
Har jeg en maskin så bruker jeg den.
Kakene ble fine og hang godt sammen når massen ble moset.

La deigen stå og sette seg litt.
Vil den ikke henge sammen kan du tilsette litt mer kikertmel.

Ha olje i stekepannen. (gjerne raps)
Form boller og klem dem litt flate på stekepannen.
Stek på middels-sterk varme til de er brune og fine på hver side

Legg på et papir og så over på fat.
Server dem varme/lunkne. Men de smaker også godt kalde.

Én kommentar til “Vegetar – Quinoa og spinatkaker”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *