Enkel Linsesuppe.

Linser er som kjent noe vi bør spise mer av.
Det er mettende, proteinrikt og sunt.
Dessuten perfekt nå i januar, hvor julekiloene godt kan forsvinne…..

I denne suppen er linsene moset inn i suppen,
sammen med sterke gode smaker av chili og hvitløk.

Perfekt som mellommåltid.

Supert om man er forkjølet og slapp, litt suppe styrker kroppen når den skal jobbe mot virus og bakterier! Og det er enkelt å få i seg, tross sår hals.
Lager du den ekstra sterk kjennes det også godt for forkjølelsen.

Nydelig til lunsj, da gjerne med et egg og noen quinoa-kaker til.

For ikke snakke om at dette er slankemat!
I hvert fall i mine øyne. Proteinrik kost som holder deg mett lengre.
Rene, sunne ingredienser!

Og kronen på verket!
Den er UTROLIG enkel å lage!

Enkel Linsesuppe.

  • 1 gul løk
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 kinesiske hvitløk / 1 fedd
  • 1 chili (ganske sterkt med en hel chili)
  • 1 tommelfingerstor bit ingefær
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 7 dl vann
  • 150 g røde linser
  • 1 clementin / 1/2 appelsin

Skjær løken i biter og stek den i litt rapsolje i en panne.
Ha i hvitløk, ingefær, chili og gulrøtter i terninger.
Stek dem litt sammen med løken som nå skal ha blitt blank og fin.

Mål opp linser, ha dem i ett dørslag og sil dem under kaldt vann.
Ha i gryta sammen med vann og buljongterning. (Eller ferdig buljong om du er så heldig å ha det/fond) La alt koke 15-20 minutter

Skvis clementinen for saft.
Mos suppen med stavmikser og ha så i clememtinsaften.

Smak til med salt og pepper. (ca 1 ts salt)

Klipp eller hakk persille og/eller koriander over ved servering.

Kan oppbevares i kjøleskap om du ikke spiser alt på en gang.
Perfekt å varme en liten skål til lunsj!
Eller som et sunt mellommåltid.

Vil du se flere bilder og video av fremgangsmåten,
ligger dette på instagram, høydepunkter: Min Matgale Verden

4 kommentarer til «Enkel Linsesuppe.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *