Ingefærshot – hjemmelaget

Det er enkelt  å lage sin egen ingefærshot,
for skal du drikke en sånn hver dag,
blir det fort kostbart både for deg og miljøet,
om man tenker på den plastbeholderen de selges i.

Så, hvorfor ikke lage deg en flaske,
så har du den klar i kjøleskapet.

Jeg ventet så klart til jeg var BLITT forkjølet med å lage,
men likevel, det gjør så godt for halsen med en shot ingefær!

Jeg bruker en før jeg legger meg, for å unngå å hoste.
I går tok jeg med et glass med litt i, samt sugerør,
og når jeg våknet og kjente kriblingen,
sugde jeg i meg litt, og så litt vann etterpå.

Fungerte bra, jeg slapp unna de store hosteanfallene.

Oppskriften er fra Meny,
og jeg ble tipset om den i går,
sa jeg la ut oppskriften på den sterke Linsesuppen i gruppen:
Vegetarentusiaster

Ingefærshot!

400 g ingefærrot
1 l vann
2 sitroner
1 dl honning

Skrell ingefærroten med en teskje. (Skrap skallet av)
Og riv den i en kjele med vann.
Kok opp og kok forsiktig i 10 minutter
Ha i honning og sitronsaft.
La stå litt og sil så over på flasker.
Voila, så enkelt var det faktisk.
Oppbevares i kjøleskap.

Jeg halverte oppskriften, 400 g ingefær er faktisk ganske mye!
Tips! Er du i Oslo, kjøp ingefær i asiatisk butikk der, mye billigere enn i Bergen f.eks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *