Saftige bananmuffins.

Wow altså.
At noe så «ekkelt» som en svart banan,
kan bli noe SÅ smakfullt som disse muffins!
Altså WOW!

Så har du en gammel banan liggende,
la den skinne i noen supersaftige muffins.
Jeg var fornøyd, og Gutta var og fornøyd.
SÅ gode!

Bananmuffins.

100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 t salt
1/4 ts muskat
1/2 ts kanel

1,5 banan, godt moden
45 g smør, smeltet
70 g brunt sukker
1 lite egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss yoghurt naturell
(1-1.5 dl sjokoladebiter/hakkede valnøtter – kan sløyfes)

Stekes på 210* i 5 minutter,
senk temp til 170* og stek videre i 15-20 minutter.
Sjekk med kakenål.

Ha bananen i en foodprocessor. Mos. Ha i smeltet smør, brunt sukker, egg, vaniljeekstrakt og yoghurt. Mos litt mer.
Bland det tørre og ha også dette i. Bland et par omganger til alt er godt mixet.
Vend eventuelt i sjokolade/nøtter, eller ha det bare i noen av muffinsene.
Ha i muffinsformer i et muffinsbrett/bruk doble former.
6-7 stk.
Stek som anvist over.
Avkjøl på rist.
Skal du ha glasur på disse ville jeg gått litt ned i sukkermengde,
for disse er søte nok akkurat som de er.
Vi spiste dem uten glasur/topping.
Saftige og absolutt HELT nydelig akkurat som de er.

4 kommentarer til «Saftige bananmuffins.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *