Mandelsmør.

Så godt, og SÅ enkelt å lage.
Jeg brukte det på hjemmelaget musli, bær og biola i dag,
og den litt salte nøttige smaken passet helt fantastisk sammen med resten.
Gu så godt!

Jeg ble inspirert av : www.Hannelenesvegetar.no

Og, du behøver bare mandler og en klype salt!

Ja, og så en foodprocessor eller blender.
Jeg startet med foodprocessor, men måtte bytte til mini-prosessoren som hører til stavmikseren. En blender hadde antagelig vært bedre. Her får du prøve deg frem.
Min forrige foodprocessor var bedre, her er det forskjell fra produkt til produkt.

Okei, la oss komme igang.

Mandelsmør.

  • 250 g mandler (en pose)
  • En klype salt.

Rist mandlene i tørr stekepanne til de får brune spotter og du lukter at noe er på gang.
Hell de over i blender/foodprocessor, tilsett en god klype salt,og kjør til det blir smør.


Dette varierer altså på tid, men du ser fort når massen forandrer seg, fettet kommer frem og en smørlignende masse oppstår.

Legg den på glass og oppbevar den i kjøleskap.
Ta den gjerne ut litt før du skal bruke den for å få den nøttige smaken godt frem.

Bruk mandelsmør på ristet brødskive med litt syltetøy/banan sammen med.
Bruk den som dip til frukt og bær.
Jeg tror jeg skal teste den sammen med is, elsker salt sammen med søtt.

Og mandler er som kjent den sunneste nøtten vi har.
Her får du både: protein, fiber, B-vitaminer, sink, magnesium, jern, fosfor,
masse E-vitamin, samt sunt fett.
Så her er det bare å spise!

2 kommentarer til «Mandelsmør.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *