Langtidshevet brød – deig i kjøleskapet!

Dette var altså helt genialt, og veldig veldig godt!

Deigen blandet jeg sammen i maskin.
Du kan også gjøre dette for hånd.

Langtidshevet brød

530 g mel, hvetemel
(Bytt event. ut 300 g med grovt mel)

2 ts tørrgjær
2 ts salt
360 g vann (ca 3,8 dl)

Elt alt sammen, la deigen heve på kjøkkenbenken  et par timer til dobbel størrelse.
Legg den i kjøleskapet og la den ligge der helst 12 timer eller mer.
Du kan selvsagt bruke deigen med en gang også,
eller ta av til noen rundstykker, og la resten stå noen dager i kjøleskap.
Da kan det være lurt og doble mengden.
Jeg fikk 6 ganske store rundstykker av denne mengden.
Husk den må dekkes med lokk, plastfolie e.l. så den ikke tørker.

Jeg bruker en isboks med lokk.

Ta ut deigen, jeg brukte en sleiv med litt olje og formet rundstykker/små brød som jeg la på bakepapirkledd plate. 
Sett de til etterheving omlag 1 time, dekket med plast/kjøkkenhåndkle

Sett stekeovnen på max temp. 270 hos meg.
Rett før brødene skal inn satt jeg inn en ildfast skål med kokende vann for å få damp.
Snitt forsiktig i brødene og stek ca 15 minutter. 
(Følg med, alle ovner steker forskjellig)

Avkjøl på rist. 

Deigen kan oppbevares i kjøleskap minst 4 dager, antagelig mer og.
Jeg skal forske litt på det med min deig.

Vil du ha en grovere deig bytter du ut 300 g av hvetemelet med proteinrikt mel,
eller sammalt grov hvete e.l.

Proteinrikt mel fant jeg på butikken,
den må være ny, jeg har ikke sett dette før i hvert fall.
Men det ga godt og da altså, proteinrikt brød 🙂

En god frokost med godt brød!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *