Bollekake med digg sitronkrem

Altså WOW!
Disse bollene ble SÅ gode.
Og så enkelt å lage dem i langpanne,
for så å bare skjære seg en rute som blir en bolle.

Firkantet, men dog.

«Plommen» som jeg liker å kalle den,
er syrlig ostekrem med sitron.

En nydelig kontrast til den søte bolledeigen og
det sprø knasende perlesukkeret.

Denne likte jeg!

Boller i langpanne med plomme!

Oppskriften fant jeg hos www.lindasbakskola.se

Jeg har her halvert oppskriften,
og tilsatt noen dråper eterisk sitron-olje for ekstra sitronsmak.

Boller i langpanne med sitronkrem.

Lag først «plommen»
40 g smør
50 g kremost naturell
0,75 dl melis
2 ts vaniljesukker/ekstrakt
4 dråper doterra sitron eterisk olje(Kan sløyfes)
Finrevet skall av 1/2 sitron, kun det gule

Bland alt godt, lag små klumper med to teskjeer,
eller bruk en silikonmatte med hull.
Lag ca 20 stk og sett dem så i fryseboksen.

Deig:

1,5 dl lunken melk
12 g fersk gjær (1/4 pk)
35 g smør, mykt
1/4 dl sukker (0.25 dl)
En liten klype salt
ca 4 dl hvetemel

Blad alt og kna deigen i maskin/for hånd.
Kna den i 15 minutter.
Her må du gjerne justere med mer hvetemel om den er for klisset.
Den skal såvidt slippe kantene i bollen når den har blitt knadd en god stund.
Sett til heving tildekket til dobbel størrelse (30-60 minutter)

Kjevle ut et rektangel som passer i en liten langpanne.
(Omtrent halvparten av langpannen som er original i ovnen.)
Legg bakepapir i den lille langpannen og deigen oppå papiret.

TIps:
Har du ikke liten langpanne så bruk din store.
Legg brødformer e.l. i andre delen av formen
og la bakepapiret bli en stopper for deigen.

Dekk til deigen igjen og la den etterheve ca 30 minutter.
Ta så opp de frosne «plommene» og trykk dem ned i deigen.
Pensle med sammenpisket egg.

Og strø på perlesukker

Stek på 200* 18-20 minutter

Avkjøl på rist.

Ta den ut av formen etter noen minutter og la den stå på rist til den er lunken.

Og så er det bare å kose seg…..
Kan så klart fryses.
Kanskje i biter, så kan du ta opp ønsket mengde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *