Appelsindessert til Påske.

Appelsiner i søt karamell-symfoni

Sammen med krem og vaniljekrem…..
En nydelig dessert…..

Appelsiner i karamellsaus

2 store appelsiner
125 g sukker
1,5 dl vann

krem + vaniljekrem til servering.

Eller vaniljeis og karamelliserte mandler
Pannekaker eller verdens beste iskjeks!
Og altså, en scoop iskrem til er helt himmelsk!

  
Filetèr appelsinene, skjær ut innmaten, skvis ut saften fra membranen,
deretter kaster du den. det skal ikke være noe hvitt på appelsinene.
Få med all saften.
(Vil du se fremgangsmåte : Instagram: Min matgale verden : høydepunkter : Appelsin)
Bland sukkeret og halvparten av vannet, rør det sammen under oppvarming til sukkeret er oppløst.
La laken koke på ca halv varme til den er godt brun, uten å røre!
Dette tar ganske lang tid, mitt tips er å sette på laken først,
og filetere appelsinene mens laken koker, det tar litt tid, men er ganske artig faktisk!
  
Legg appelsinene i en ildfast skål.
Når kommer den skumle biten, resten av vannet skal blandes i karamellen!
Dette spruter!! Og det er varmt!!
Hold lokket foran og hell litt og litt, legg på lokket når det spruter.
Bruk eventuelt gummihansker/grytehanske.
Rør forsiktig sammen karamellsausen, husk det kan fremdeles sprute!!
  
Avkjøl sausen raskt, ha den forsiktig i lunkent vann, unngå glovarm kjele i iskaldt vann!
Rør i sausen og når den har kjølt seg litt heller du den over appelsinene.
Vend den forsiktig men godt inn i appelsinene og saften.
Avkjøles, og settes kaldt minst 2 timer før servering.
(Eller nyt den lunken med is til)
serveres med pisket krem iblandet vaniljekrem.
Eller bare pisket krem, is eller hva du måtte ønske.

Godt!!

Og den sausen…..mmmmmm….altså..

#appelsiner #karamell #dessert #godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *