Kålsalat

Denne enkle kålsalaten kan du bruke som tilbehør til all mat.
Passer perfekt til Pizza,
God til kjøtt eller karbonader,
jeg bruker den ofte som en del av salaten min.

I dag ligger den i matboksen sammen med en bønnesalat.
Sunn lunsj!

Vi burde absolutt bruke mer kål.
Det er sunt, billig og godt!

Jeg fikk spørsmål om en kålsalat som jeg hadde hatt på bloggen for lenge siden.
Og heldigvis, noe av bloggen min er lagret,
så jeg fant faktisk denne salaten.
Og her er den,
laget på nytt i dag.

Kålsalaten er en pizzasalat,
helt vanlig i Sverige på pizzabar,
og veldig god til karbonader og!!

For ikke snakke om til sous vide storfe!

Pizzasalat

1 lite kålhode (1/2 stort)
ca 1 liter kokende vann
1 dl solsikkeolje
4-5 ss hvitvinseddik
1/2 dl vann
2 ts salt
1 ss sukker
1 ss oregano

(juster gjerne ingrediensene litt etter din egen smak,
f.eks. mer oregano, mer sukker, mer salt e.l.)

Kutt opp et kålhode tynt, tynt, bruk gjerne ostehøvel,
det virker på hvitkål, litt vanskeligere på nykål. Jeg skar tynt m kniv.


(Og i dag brukte jeg min mandolin)
Ha de i et dørslag og slå over kokende vann.
Lag dressingen i en stor skål,rør den godt sammen.
ha kålen over og bland godt.

La den avkjøle og sett så i kjøleskap.
Holdbar 5-7 dager i kjøleskap.

Smaker aller best etter at den har stått noen timer i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *