Eple og rabarbra-mos med chiafrø

Chiafrø er supert å bruke som tykning i syltetøy,
noe som samtidig gjør syltetøyet litt sunnere.

Denne varianten er blitt min favoritt å ha på overnattede havregryn.
SÅ godt, og samtidig en sunn start på dagen.
Jeg elsker den gode varme smaken av kanel!

Her brukte jeg rett og slett noen epler som var blitt litt gamle,
og en stilk rabarbra fra naboen.

Her kan du også bare bruke epler.

Eple og rabarbra-mos med chiafrø

1,5 eple
1 stilk rabarbra
0,25 dl vann
2-3 kanelstenger.
Rårørsukker, ca 2 ss, smak til!
ca 2 ss chiafrø.

Kok eple og rabarbra + kanelstenger,
med litt vann i en kjele med lokk,
ikke ha for sterk varme og rør innimellom

Når eplene og rabarbraen har kokt i stykker smaker du til med sukker.
Ta så av varmen og ha i chiafrø.
Hell på glass og oppbevar i kjøleskap.

Et litt sunnere, og aldeles nydelig syltetøy.
Smaker utrolig godt på overnattede havregryn.

Vil du ha oppskrift på jordbærsyltetøy med chiafrø,
og dessuten mer informasjon hvorfor chiafrø er så sunt,
finner du det her
Oppskrift på Jordbærsyltetøy med chiafrø

Én kommentar til “Eple og rabarbra-mos med chiafrø”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *